Međugorje je posebno lijepo u listopadu.

Ne samo zbog lijepih, jesenskih boja prirode koja brda oblače u tople zlaćane tonove, nego i zbog šarenila hodočasnika koji posebno u listopadu dolaze pohoditi svoju nebesku Majčicu. Molitva krunice odzvanja po poljima i brdima, iz crkve, ali i iz obiteljskih kuća u kojima se još uvijek živi Gospin poziv da se obitelji okupljaju na molitvu.

Listopad je doista posvećen MOLITVI KRUNICE, molitvi koju je BD Marija toliko preporučivala tokom svih svojih zemaljskih ukazanja. Sama listopadska pobožnost nastala je u znak sjećanja na BITKU KOD LEPANTA kada je 1571. godine Zapadu zaprijetila opasnost od turske najezde. Papa Pio V. uputio je poziv svim kršćanima da se uteknu molitvi krunice. Kako svjedoče povijesni dokumenti, pobožni puk je velikodušno odgovorio na papin poziv da se po Marijinom zagovoru otkloni opasnost turske invazije. U čudesnoj bitci kod Lepanta, turske snage su poražene – i to je bio veliki znak kolika je snaga i moć molitve krunice i Gospinog posredništva.

Danas kad smo opet pod navalom raznih bezbožnih najezdi koje pokušavaju razrušiti pojedinca, obitelji i cijelu Crkvu, ostaje nam da se ugledamo na ovaj davni primjer pravovaljane i moćne obrane po molitvi krunice i utjecanju našoj Nebeskoj Majci.

Samo MOLITVOM možemo pobijediti ovaj prije svega duhovni rat protiv Božje ljubavi u stvorenjima. Početkom listopada u Međugorju boravi tisuće hodočasnika iz svih dijelova svijeta. Molitveni program u Međugorju je uobičajen u ovom mjesecu, a to je molitva krunice u crkvi  sv. Jakova u Međugorju svake je večeri u 17 sati. Večernja sveta misa je u 18 sati. Molitva krunice na Podbrdu je nedjeljom u 14 sati, a Križni put na Križevcu petkom u isto vrijeme. U nastavku pogledajte što smo za Vas zabilježili u prvim danim mjeseca listopada:

RSS Feed

Medjugorje-info.com uses cookies to improve functionality of website and to adjust advertising system.